Het is geen vraag meer ‘of’ marketing en sales goed moeten samenwerken om klanten succesvol te binden. De vraag is ‘hoe’ je dat op de beste manier kunt doen. CRM systemen zijn er op gericht een brug te slaan tussen marketing en sales en de nieuwste release van Microsoft Dynamics CRM gaat daar, volgens de makers,  een belangrijke verbeterslag leveren.

Een korte opsomming van de belangrijkste wijzigingen in versie 2015:

Voor Sales

Door de introductie van ‘product families’ wordt het mogelijk producten te bundelen en -op basis van eerdere aankopen- een passend voorstel voor cross- en upsell te doen. Door de introductie van dynamische product kenmerken wordt bovendien het product management vereenvoudigd. De standaard sales processen krijgen verbeterde branche logica waardoor het systeem verkopers helpt bij het formuleren van de beste salesaanpak. Door het visueel maken van de organisatie-hierarchy krijgen gebruikers snel inzicht in de structuur van een organisatie waardoor stakeholders sneller geïdentificeerd en gevolgd kunnen worden.

 Voor Marketing:

De introductie van multi-channel campagnes verbetert de mogelijkheden voor segmentatie en maakt het grafisch opmaken van emails, A/B en split-testing mogelijk. Dynamics 2015 bevat bovendien uitgebreide functionaliteit voor de interne organisatie van marketingactiviteiten (onder meer met workflows voor planning en goedkeuring campagnes).  Voor B2B-marketeers zijn met name de nieuwe webinar-integratie en de uitgebreide functionaliteit voor het opzetten van lead-scoring modellen interessant.

Brug tussen Marketing als Sales:

De introductie van een nieuw Sales Collaboration Panel slaat de brug tussen beide werelden. Het geeft Sales inzicht in de marketingkalender en geplande campagnes en biedt Marketing de mogelijkheid de input van sales te gebruiken om de effectiviteit van de campagnes te verhogen.

De updates worden zowel voor de online als voor de on-premise varianten gerealiseerd. De verwachting is dat Microsoft Dynamics CRM 2015 voor het eind van dit jaar beschikbaar is.

Meer weten? Zie hier een preview in de meer uitgebreide Microsoft Dynamics CRM 2015 Release Preview Guide