Project omschrijving

Binnen NDC mediagroep heeft Frits Wille diverse functies uitgevoerd. Gemeenschappelijk kenmerk van deze functies betrof altijd het leggen van verbinding binnen de werkgebieden Marketing, Sales en ICT.

Manager New Business Development
In 2006 en 2007 was Frits Wille verantwoordelijk voor de afdeling New Business Development. Binnen deze afdeling was de focus gericht op de ontwikkeling en vermarkting van crossmediale uitgeefconcepten, ook in samenwerking met collega-uitgevers binnen NDC|VBK en externe partijen (uitgevers, adverteerders).

Belangrijkste resultaten die werden behaald:

  • Introductie van online community in nauwe samenwerking met retailorganisatie.
  • Commerciële uitbouw van online voetbal-managementgame.
  • Ontwikkeling en introductie van commerciële narrowcastingvoorziening.
  • Vertegenwoordiging van NDC mediagroep in projectgroep gebiedsontwikkeling Sportstad Heerenveen.

Marketing Manager

In 2004 en 2005 was Frits Wille als Marketing Manager verantwoordelijk voor het reorganiseren van afdeling Marketing Services door integratie van twee decentraal georganiseerde afdelingen naar 1 centraal georganiseerde en commercieel georiënteerde afdeling Marketing op 2 locaties.

Belangrijkste resultaten die werden behaald:

  • Invoering van productmanagement ter ondersteuning van nieuw geformeerde commerciële branchegroepen.
  • Introductie van commerciële bijlagen voor branchegroepen Wonen, Personeel en Auto’s.
  • Ontwikkeling van visie op online uitgeven en daarbij lancering nieuwe internetsites www.dvhn.nl en www.leeuwardercourant.nl. Optimalisatie en harmonisatie van managementrapportages.

 

Projectleider ERP-implementatie/Informatiemanager
Van 2001 tot 2004 was Frits Wille als projectleider verantwoordelijk voor invoering van het advertentiesysteem Enterprise. De scope van dit omvangrijke project betrof de invoering van een systeem waarmee de gehele marketing, commerciële, administratieve en technische processen van het Advertentie-bedrijf werden ondersteund. Daarnaast werd een aansluiting gemaakt met de financiële omgeving (tot en met facturering).

Na de twee jaar durende implementatie was Frits Wille als Informatiemanager verantwoordelijk voor de inbedding van het project. Als Informatiemanager verantwoordelijk voor Beheer (8 Fte) en voor de ontwikkeling van het ICT – beleid voor de sector.